20 Şubat 2014 Perşembe

Kapı içi yalıtım uygulaması namı diğer bitüself ile izolasyon.

Öncelikle Malzemelerimiz,

Bitüself:
Piyasa bilinen adı ile Bitüself denilen kabaca yapışkan tarafı çatı yalıtımında kullanılan malzemeye benzer formda dış tarafı ise alüminyum folyo benzeri bir tabaka ile kaplı metal ahşap plastik vs. yüzeylere herhangi bir aparat kullanmadan da uygulayabileceğiniz izolasyon malzemesidir. Yapı marketlerde çeşitli uzunlukta ve en de rahatlıkla bulunabilir. Ben öncelikle tek kapı için kullanacağımdan 10 mt'lik olanı bauhaus'tan 35 TL ye almıştım.  

Malzeme hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki adresten bulabilirsiniz;

Kapı döşemesi sekmanı:
Kapı içi döşemeleri tutan perde kornişlerinden biraz daha büyükçe plastik  klipslere verilen isimdir, kapı içi döşemeleri sökerken zamanla sağlamlıklarını kaybeden bu klipsler kırılabilir o yüzden bir miktar yedekte bulunmasında fayda var. Oto yedek parçacılarda oto döşemecilerinde ya da kaportacılar da bulunabilir pahalı bir malzeme değil.

Temsili fotoğrafı şöyle bir şey;



Isı tabancası: 
Bu cihaz evde kullandığımız fön makinasının sanayi tipi olanı, bitüself uygulanır iken uygun uzaklıktan malzeme yumuşatılarak daha iyi şekil alması ve kolay yapışması sağlamak amacı ile kullanılıyor ben uygulamayı yazın yaptığım için malzeme sıcaktan zaten yumuşamıştı bu sebepten gerek duymadım ama dileyen kullanabilir.

Diğer malzemeler;
Kesim için falçata düz bir zemin için eski bir tahta kullandım. 
Daha iyi yapışması için üzerine bastırmak gerekli bende eski bir kutu kapağı ile işimi gördüm, kullanım şekli cam filmi kaplayanlar ile hemen hemen aynı.



İlk olarak dipte kalan kapı sacını kapladım,


 Malzeme inatçı bir malzeme değil her yüzeye uyum sağlıyor kesmesi şekillendirmesi zor değil kullanıcı dostu bir malzeme lazım olur diyerek den kırpıntıları bile atmadım zira şıkırdama ihtimali olan vidalara dolgu olarak da kullanılabilir.

Daha yakından,

İç kısım biraz zorladı, kolay ulaşılabilir bir alan değil.

Malzeme hangi şekle isterseniz giriyor kullanımı son derece rahat.

Bu da bitmiş hali, bu uygulamayı ilk defa yapan birine göre fena olmadı sanırım :)


2 yorum:

  1. Beğendim Şahin Bey. Çok güzel olmuş, ben de aracıma uygulayacağım yakın zamanda.

    YanıtlaSil